L’Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb els Bombers de la Generalitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat a les 01.30 hores de la matinada de divendres 23 de febrer un simulacre d’incendi en un tren a l’interior de l’estació de FGC de la Rambla Egara de Terrassa.

L’objectiu d’aquest simulacre és comprovar el correcte funcionament del Pla d’Emergència Municipal de Terrassa, així com la coordinació entre tots els cossos operatius que participen en l’emergència.

L’incendi es simularà en un dels vagons d’un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat a l’estació Terrassa Centre en el qual viatgen unes 50 persones. Com a conseqüència de l’incendi, 18 persones resultaran ferides, 3 de caràcter greu sense mobilitat i la resta amb ferides lleus.

Per fer la simulació de l’incendi en el vagó, els Bombers utilitzaran fum de parafina. En detectar la presència de fum, el maquinista activarà el protocol d’evacuació i donarà avís al centre de control.

Per la seva banda, alguns dels passatgers trucaran per telèfon mòbil al 092, 010, 112 o 088, amb la qual cosa s’activaran els grups d’intervenció en emergències: Policia Municipal, Bombers, SEM, Creu Roja i Mossos d’Esquadra.

Un cop a l’estació dels FGC, els grups d’intervenció establiran un Centre de Comandament Avançat (CCA) com a Punt de coordinació in situ. Paral·lelament, es portaran a terme tant l’extinció de l’incendi i atenció a les persones afectades en el Punt Mèdic Avançat, com l’activació del Pla d’Emergència Municipal.

A més dels ferits, hi haurà un nombrós grup de persones evacuades del tren que necessitaran atenció psicològica i que seran ateses per tècnics dels serveis municipals, alguns dels quals seran traslladats amb autobusos a un centre d’acollida, que en aquest cas serà el Centre Cívic municipal M. Aurèlia Capmany.

Un total de 23 dotacions dels Bombers de la Generalitat, dels parcs de Terrassa, Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Mataró, Castellar del Vallès, Rubí i Viladecavalls participaran en el simulacre. Un cop finalitzat, els diversos efectius dels Bombers que hi hagin participat faran una reunió per valorar el desenvolupament del simulacre.

Cerdanyola del Vallès, 22 de febrer de 2007

11.50 hores