Parapentista accidentat a Cercs

Els Bombers de la Generalitat han evacuat el parapentista accidentat a Cercs. L’home, Richard S., britànic de 38 anys, s’havia estavellat contra la part exterior del mur del pantà de la Baells. L’helicòpter dels Bombers ha pogut aterrar a la base de la presa. L’home, un cop immobilitzat, ha estat carregat en l’helicòpter, que l’ha traslladat en estat greu a l’hospital de Sabadell, Parc Taulí. Presentava traumatisme crànio-encefàlic i cops per tot el cos.

Deflagració de gas a Manresa

El veí afectat pel sinistre, Ramon PF., ha estat evacuat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Havia sofert cremades de primer grau en una mà i cops lleus al cap. Després de la revisió pertinent, els Bombers han determinat que l’estructura del pis no ha quedat afectada.

Rescat d’un espeleòleg de Subirats (l’Alt Penedès)

Deu dotacions dels Bombers treballen encara per poder extreure de l’interior de la cova l’espeleòleg accidentat aquest migdia. El servei és dificultós ja que es tracta d’un avenc molt estret i amb diferents tram: el primer d’ells, el que es troba més a prop de la superfície, és un pou de 23 metres de fondària, al final del qual hi ha una galeria que connecta amb un segon pou. Aquest segon pou té 8 metres de fondària; al final, hi ha una nova galeria que el connecta amb un tercer pou, el qual té 42 metres. Al final d’aquest tercer pou, hi ha una altra galeria que dóna accés a un darrer pou, de 21 metres.

El jove ha caigut a baix de tot d’aquest darrer pou. Per evacuar-lo, els Bombers han de fer dos tipus de maniobres: en els pous, l’han d’elevar mitjançant un sistema de politges que s’ha de muntar in situ en cada cas. I en les galeries, han d’instal·lar el jove en una llitera especial la base de la qual llisca per la roca, amb la qual cosa és molt més fàcil poder-la desplaçar. En aquests moments, els Bombers tenen l’espeleòleg a la base del tercer pou, el de 42 metres de fondària, i comencen a muntar al capdamunt el sistema de politges per elevar-lo. El jove es troba fora de perill, amb cops al maluc i en un turmell.

Cerdanyola del Vallès, 10 de febrer de 2007                

18’12 hores