Els Bombers de la Generalitat han organitzat per al proper dissabte 10 de març de 2007, de 10.00 a 12.00 hores, un simulacre d’incendi a l’interior de l’aparcament públic “President Companys” de Tarragona (Av. President Lluís Companys), el qual està gestionat per l’empresa Lubasa-Espimsa.

Els objectius d’aquest exercici, que consistirà en l’incendi de diversos vehicles amb el rescat de víctimes, seran la coordinació dels diversos cossos operatius, l’ús correcte de la documentació gràfica de les instal·lacions i la posada en pràctica de l’equipament específic per aquest tipus de serveis.

Un cop a l’interior de l’aparcament, els Bombers de la Generalitat sufocaran l’incendi, rescataran a les possibles víctimes, extrauran el fum de l’interior de l’aparcament i controlaran la posada en marxa de les instal·lacions del local.

També prendran part en el simulacre membres del SEM realitzant funcions de triatge, estabilització i evacuació de les víctimes; de la Guàrdia Urbana de Tarragona desenvolupant funcions de control de trànsit i accés a l’àrea; membres d’urgències de l’hospital Joan XXIII de Tarragona per a l’atenció dels ferits derivats del sinistre; voluntaris de Protecció Civil donant suport logístic i elaborant la llista dels afectats, en col·laboració amb el SEM; i membres de l’empresa gestora de l’aparcament, Lubasa-Espimsa, com a afectat que dóna l’avís i posteriorment dóna suport i informació en la intervenció. 

Cerdanyola del Vallès, 9 de març de 2007

12.29 hores