Incendi de vegetació forestal a Masquefa (l’Anoia)

A les 14’49 hores, Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un foc  forestal que s’hauria originat prop del punt quilomètric 15’200 de la via B-224, al seu pas per la població de Masquefa. Fins al lloc de l’incendi s’hi han desplaçat un total de 7 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris que, a les 15’19 hores ja han pogut controlar l’incendi i, posteriorment, cap a les 16’00 hores ja s’ha donat per extingit. La superfície cremada, d’uns 1.500 m2, estava poblada bàsicament de roure, pi i alzina.

Explosió de gas butà a Súria (el Bages)

Un total de 3 dotacions de Manresa i 1 de Cardona han hagut de traslladar-se fins al número 17 baixos del carrer de les flors, a Súria, per apagar l’incendi que s’havia produït a l’interior d’aquest habitatge, en esclatar el gas d’una bombona de butà. L’avís s’ha rebut a les 15’37 d’aquesta tarda.

L’explosió ha afectat una persona que, segons les primeres dades, fa pensar que estava manipulant-la en una habitació traster. L’home, d’identitat Rafael B.S., de 40 anys d’edat ha sofert cremades en el 80% del cos, així com talls a l’abdomen i l’aixella. L’han traslladat en helicòpter medicalitzat a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Accident greu de trànsit a Guardiola de Berguedà (el Berguedà)

A les 12’52 hores d’avui Bombers ha rebut l’avís per apagar un petit foc que s’ha declarat prop de la població de Guardiola de Berguedà, concretament a l’altura del quilòmetre 2’5 de la carretera B-402, en produir-se una sortida de via i posterior incendi d’una motocicleta Honda model CBR 900. El conductor de la moto, Carlos J.R., de 30 anys d’edat, ha sofert una fractura i ha estat traslladat a l’Hospital Sant Bernabé. A conseqüència de les flames ha quedat afectada una superfície de 500 m2 de sotabosc.

Incendi forestal a Ventalló (l’Alt Empordà)

Bombers de la Generalitat també han estat avisats a les 16’16 hores per treballar en un incendi que ha afectat vegetació forestal a la zona de Ventalló, aproximadament a l’altura del quilòmetre 10 de la via GI-623. Hi han treballat un total de 24 vehicles terrestres i 8 aeris que, a les 18’30 hores ja l’ han pogut donar per controlat. A hores d’ara i amb l’arribada de l’ocàs, ja no hi ha cap mitjà aeri; de tota manera però, s’espera que durant les properes hores hi continuïn treballant unes 5 dotacions terrestres per apagar qualsevol revifalla que es pogués produir. Segons les primeres dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada hauria estat de 0’6 hectàrees de vegetació forestal.

El foc forestal de Caldes de Malavella, extingit

Finalitzem aquest comunicat amb un breu apunt: el foc que va afectar un total de 95 hectàrees i que es va originar el passat divendres 15 de juliol prop del camí de Sant Sebastià d’aquesta localitat gironina, s’ha donat per extingit a les 19’18 hores d’avui.

Cerdanyola del Vallès, 20’00 hores

17 de juliol de 2005