La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta passada matinada en la inspecció tècnica i posterior evacuació de 2 blocs de pisos a Reus (el Baix Camp).

Els Bombers han estat requerits a les 1’46 hores per inspeccionar un pis antic en què s’hi havia esfondrat una paret de tancament (paret que separa el pis del carrer), al Raval de Robuster, en ple casc històric de Reus. Un cop allà, les 2 dotacions dels Bombers han constatat que també s’havien obert unes esquerdes que afectaven tant el bloc sinistrat com el del costat. Per aquesta raó, s’ha procedit a desallotjar-los tots dos. En total, 21 persones: 4 del número 4 i la resta, del número 6. Les persones que no s’han pogut allotjar en cases d’amics i familiars han estat ubicades a l’hotel Gaudí.

Es desconeixen les causes que han causat la caiguda de la paret. Inicialment, es valorava la possibilitat que s’hagués produït un moviment de terres com a conseqüència d’unes obres que s’estan fent a la rodalia. Tot i això, aquest punt haurà de ser confirmat per les investigacions tècniques oportunes que s’hi han de fer, i que duran a terme els serveis municipals de l’Ajuntament de Reus, que també han estat presents durant el servei.

09’39 hores