La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han realitzat, des de les 13 hores i fins a les 17 hores, un total de 57 sortides a causa de la pluja que ha caigut les darreres hores.

Per regions d’emergències, les sortides es classifiquen en:

- Regió de Girona: 2

- Regió de Lleida: 0

- Regió de Tarragona: 14 (sobretot a la població de Montblanc)

- Regió Metropolitana Nord: 20 (especialment a la comarca del Vallès Occidental i Oriental)

- Regió Centre: 9 (comarques del Bages i Osona)

- Regió Metropolitana Sud: 12 (sobretot a l’Anoia)

Pel què fa als serveis més importants, cal destacar:

15.59 hores: A causa de la pluja, un bloc de pisos (tres plantes + golfes) del carrer santa Llúcia número 34 de Manresa ha hagut de ser desallotjat pel perill d’enderrocar-se. L’aigua s’ha filtrat per les parets de la casa, i s’ha enfonsat el fals sostre. Davant del perill d’enfonsar-se tot el forat de l’escala, s’han desallotjat les 5 persones que hi havia en aquells moments a les vivendes. D’aquestes persones, cap ha resultat ferida, i se’n farà càrrec l’ajuntament de Manresa.

16.36 hores: Accident de trànsit entre un autobús de nens i un turisme a la carretera N141C km 20 a Calders (Bages).

La conductora del turisme ha resultat ferida lleu i serà traslladada a l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa, mentre que de l’autobús (empresa Fernández) únicament quatre nens han patit alguns cops i han estat atesos allà mateix sense haver-se de traslladar. La mateixa empresa ha gestionat un altre autobús per traslladar als nens que han resultat il·lesos.

17.42 hores