Els Bombers de la Generalitat han fet, des de les 19.00 hores d’ahir a la tarda i fins les 06.00 hores d’aquest matí, un total de 178 sortides relacionades amb la pluja.

Per regions d’emergències, s’han fet les següents actuacions:

· RE Girona: 2

· RE Lleida: 22 (7 a Lleida i 4 a Seròs)

· RE Tarragona: 36 (11 a Sant Jaume dels Domenys i 7 a Cambrils)

· RE Metropolitana Nord: 57 (13 a Sabadell, 11 a Mataró, 6 a Mollet del Vallès i 5 a Castellar del Vallès)

· RE Centre: 13 (3 a Puig-reig)

· RE Metropolitana Sud: 45 (18 a Sitges, 12 a Vilanova i la Geltrú i 4 a Hospitalet de Llobregat)

· RE Terres de l’Ebre: 3

D’aquestes sortides, els Bombers han hagut d’atendre emergències relacionades amb l’acumulació d’aigua a la via pública, a terrasses i a sostres, han hagut de fer esgotaments d’aigua a baixos de cases, garatges, locals i en algun forat de l’ascensor, i també han retirat arbres, o bé alguna branca, que havia caigut o estava a punt de caure. A més, també s’ha ajudat a algun vehicle que havia quedat embarrancat a alguna zona amb acumulació d’aigua.

D’aquests serveis cal destacar el que han fet Bombers, al voltant de les 04.00 hores d’aquesta matinada a Ullastrell (Vallès Occidental) on ha cedit parcialment el sostre d’un habitatge del carrer Ridameya número 2. Dues persones que es trobaven a l’interior del pis, Trinidad PS i Maria SL, han estat traslladades a la Mútua de Terrassa per tal de fer-los una revisió.

D’altra banda, a les 19.58 hores d’ahir al vespre els Bombers rebien l’avís que un sostre estava a punt de caure, per acumulació d’aigua, a Artés  (Bages), al carrer Doctor Ferrer Solervicens número 2, al pis 3r 2a. Com a mesura preventiva es van desallotjar les 4 persones que vivien al pis afectat, a més de tota la planta tercera. Aquest matí un tècnic municipal s’adreçarà a l’edifici afectat per tal de comprovar si hi ha afectació estructural. Un total de 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat fins al lloc del sinistre .

07.00 hores