Avui, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha realitzat un simulacre d’activació del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) en col·laboració amb les empreses Total Petrochemical, Repsol  YPF Química i Pañalon. El simulacre s’ha realitzat al municipi del Prat de Llobregat, a la Zona d’Activitats Logístiques ZAL Prat. 

En l’exercici s’ha simulat l’accident d’un camió cisterna carregat d’estirè de l’empresa transportista Pañalon que havia sortit de l’empresa Repsol YPF Química de Tarragona i es dirigia a l’empresa Total Petrochemical. Aquest camió ha bolcat, suposadament, provocant una fuita de 4.016 kg de producte, el pitjor dels casos si fos un accident real.

L’objectiu del simulacre ha estat posar en pràctica l’actuació de tots els grups d’intervenció per tal d’aconseguir una millor i més ràpida resposta en cas d’una emergència real. Així mateix, ha servit per verificar els circuits d’informació entre els diferents grups implicats.

En aquest simulacre han participat, a més dels Bombers de la Generalitat, l’ajuntament del Prat de Llobregat, efectius dels Bombers de Barcelona, Mossos d’Esquadra, la policia local, el SEM, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Junta de Residus i l’àrea de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra.

13’15 hores