La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat segueixen treballant amb una setantena de mitjans terrestres i 15 mitjans aeris per tal d’estabilitzar l’incendi forestal de Cistella (Alt Empordà), que continua avançant en direcció sud-est.

El punt més actiu de l’incendi es troba en aquests moments en el cap, que es desplaça cap a la Garriga Grossa, prop de Coquells i la serra de l’Illa.

En les tasques d’extinció, a banda dels Bombers de la Generalitat, estan treballant també un total de 12 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, que intentaran juntament amb bombers que el foc no avanci cap al veïnat de Coquells, que pertany al terme municipal de Vilanant.

Segons les últimes estimacions del Cos d’Agents Rurals, l’incendi pot haver cremat ja unes 224 hectàrees, de les quals 186 són de massa forestal i la resta de terrenys agrícoles.

Els Mossos d’Esquadra han informat que un total de 33 persones, tant de masies aïllades com de la població de Cistella i el petit nucli de Vilarig, han hagut de ser desallotjades i encara no han pogut tornar a casa seva. Per a aquests veïns sel’s ha habilitat el centre Cívic de Cistella.

El foc no hauria afectat cap casa, però sí un porxo amb un paller i pneumàtics d’una granja de la zona. Durant una bona estona, 600 clients han quedat sense subministrament elèctric, tot i que a hores d’ara ja s’ha restablert.

A causa de l’incendi, dos bombers de la Generalitat han resultat ferits lleus, un per deshidratació i l’altre per una lesió al turmell, i traslladats a l’hospital de Figueres.

Com a conseqüència de l’incendi, la carretera GIV-5102 entre Terrades i Cistella segueix tallada en ambdós sentits.

Es preveu que d’aquí a unes dues hores aproximadament la consellera d’Interior, Montserrat  Tura, faci una nova compareixença de premsa a l’ajuntament de Cistella.

20.15 hores