La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el foc forestal del Bages continua actiu i, segons el Cos d’Agents Rurals, han cremat ja unes 600 hectàrees de pi blanc i matoll.

En aquests moments hi treballen 93 dotacions terrestres i 21 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 11 helicòpters bombarders, 7 avions de vigilància i atac i 1 hidroavió de Pollença). A més, en aquests moments està arribant al lloc un hidroavió procedent de la base aèria de Saragossa i s’està demanant reforç aeri a l’Estat francès de 2 pelicans.

El cap de l’incendi es troba entre el nord de Sallent i el sud de Balsareny, el flanc esquerre es troba a l’alçada del turó de Fucimanya i el dret, a l’alçada de Cellers de la Serra.

Pel que fa a les 195 persones de la casa de colònies “Don Bosco” i la Figuerola que havien estat portades a l’escola Riu d’Or de Santpedor, 120 d’aquestes resten encara a Santpedor i la resta han marxat cap a Vacarisses, lloc d’on procedien.

El foc que ha afectat també la fàbrica de les mines Iberpotash, (la qual ha estada desallotjada), està en fase de control. D’altra banda, el nucli de Vilafruns està confinat preventivament.

Segons el Servei Català de Trànsit, continuen tallades les carreteres locals BP-4313 entre Súria i Balsareny, la C-1411a entre Sallent i Balsareny.

Cerdanyola del Vallès, 18 de juliol de 2005

19’30 hores