La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, al voltant de les 17’20 hores, Bombers de la Generalitat ha localitzat el cos sense vida de la dona desapareguda el passat dimarts 15 de febrer a la zona del refugi de Restanca, a Vielha e Mijaran (Val d’Aran).

Segons les informacions que va facilitar en un primer moment l’acompanyant, que és metge de professió, la dona no presentava constants vitals en el moment en què la va deixar. Els dos havien hagut de realitzar un bivac, ja que s’havien perdut i les condicions meteorològiques els impedia continuar la marxa. Després de passar una nit, l’acompanyant va poder arribar al refugi de Restanca per donar l’avís al serveis d’emergència.

En les tasques de recerca d’avui hi ha treballat un helicòpter que durant el matí ha estat sobrevolant la zona. Al migdia, la millora de les condicions meteorològiques han permès traslladar diversos efectius de rescat fins el Coll Oelhacrestado que han baixat a peu rastrejant la zona fins el refugi de Restanca, perímetre de recerca que s’establia a partir de les declaracions de l’acompanyant.

A les 17’20 hores, els efectius terrestres dels Bombers han localitzat el cos de la dona a la zona del Llac de Mar, proper al refugi de Restanca. Posteriorment, una dotació de Mossos d’Esquadra i de Bombers s’han desplaçat amb helicòpter fins al lloc per tal de realitzar el rescat del cos i evacuar-lo a l’hospital de Vielha.

Un cop allà, s’aplicaran les diligències judicials corresponents.

Cerdanyola del Vallès, 18 de febrer de 2005

18’30 hores