Degut a les intenses pluges que han caigut tota la nit a Catalunya, Bombers de la Generalitat ha hagut d’efectuar més d’un centenar de sortides, centrades principalment a les comarques de Girona, Tarragona i Barcelona, en la franja horària que va de les 12 de la nit a les 8 del matí.

Els municipis més afectats per la pluja a Girona han estat Torroella de Montgrí, Palafrugell, Palamós, Roses, l’Escala i Begur, amb un total de 40 sortides.

Pel que fa a Tarragona, el total de sortides ha estat d’una trentena, i les poblacions més afectades han estat Segur de Calafell, Calafell, Cunit i Tarragona. Per últim, al Barcelonès s’ha hagut de treballar en 35 serveis, centrats a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i el Prat de Llobregat.

Els serveis arreu de Catalunya han estat sobretot assistències per treure aigua en baixos, botigues i garatges, algun vehicle atrapat a les carreteres, accidents de trànsit lleus o arbres caiguts.

Del total d’avisos rebuts, destacar un servei a Cornellà de Llobregat, on ha cedit el balcó d’un segon pis al carrer Ramoneda, i Bombers l’ha hagut d’apuntalar per evitar més esfondraments. En aquest servei hi han treballat tres dotacions de bombers.

En cap de les incidències de la nit i primera hora del matí no s’han hagut de lamentar ferits.

Cerdanyola del Vallès, 6 d’agost de 2005

09’00 hores