Aquesta passada matinada, els Bombers de la Generalitat han realitzat un simulacre d’emergència a l’interior dels túnels del Garraf (C-32). L’exercici s’ha fet en col·laboració els Mossos d’Esquadra, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i el Servei Català de Trànsit, així com també amb  l’empresa Autopistes de Catalunya, AUCAT.

El simulacre, que s’ha iniciat a la 1.52 hores de la nit, i finalitzava a les 3.35 h,  ha simulat un accident de trànsit entre dos vehicles a l’interior del túnel del Castellot (de 1700 metres de longitud, aproximadament), en direcció a Tarragona. L’accident entre els dos vehicles produïa un incendi, i afectava un ocupant dels vehicles, que resultava ferit.

Quatre vehicles més, que circulaven per l’interior del mateix túnel s’han vist afectats. Dels ocupants d’aquests vehicles, 5 persones resultaven ferides de diversa consideració.

Immediatament, s’han mobilitzat 11 dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, dels parcs de Vilanova i la Geltrú (2), el Prat de Llobregat, Gavà (2), Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Hospitalet de Llobregat (2) i dos vehicles de comandament de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud.

La resta de cossos actuants han mobilitzat els seus efectius respectius, per tal de donar una resposta el més ràpida i eficient possible a la situació d’emergència. També s’ha comptat amb la col·laboració de diversos col·laboradors que han ajudat en l’anàlisi de l’exercici.

L’actuació dels Bombers ha consistit en accedir, des dels dos sentits del túnel, fins al lloc a on es trobaven els vehicles accidentats, mitjançant les galeries d’evacuació. Un cop allà, s’han fet les tasques necessàries per tal d’extingir l’incendi, atendre a les persones ferides i realitzar la seva evacuació fins a centres sanitaris de la zona, tot col·laborant amb els equips sanitaris.

Per a la correcta realització del simulacre ha estat necessari tallar, en els dos sentits de la marxa, la carretera C-32. Segons informa el Servei Català de Trànsit, el trànsit ha estat desviat per la C-31. Amb la finalització de l’exercici, es restablia completament el trànsit.

L’actuació dels Bombers en emergències d’aquest tipus és força complicada, atès l’ambient de poca visibilitat i altes temperatures que es donarien a l’interior dels túnels.

Un cop finalitzat el simulacre, la valoració ha estat positiva. Amb la seva realització, els Bombers de la Generalitat han volgut valorar els protocols d'actuació i coordinació amb els diferents cossos que intervenen en el sinistre, i comprovar l'adequació i la tipologia de les maniobres operatives d'intervenció dels Bombers en aquest tipus de sinistres, així com el material necessari per treballar en ambients sense visibilitat i en focs confinats.