D’acord amb el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC, www.meteocat.com), la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments manté activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, Neucat, en tres comarques del país.

Actualment, i fins a les 01.00 hores del dia 22 de març, l’alerta del pla es manté activat a l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, on segons les previsions de l’SMC és molt probable que s’acumulin gruixos de neu de més de 2 centímetres en cotes superiors als 500 metres. Per altra banda, 5 comarques mantenen la prealerta del Neucat: l’Alt Urgell, l’Alt Empordà, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès, on aquesta previsió és probable.

Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments, i a causa de la neu, s’ha de circular amb cadenes en un total de 18 vies del país. Hi ha tallades a la circulació 2 carreteres: l’accés al Pla de Beret (C-142b, entre els quilòmetres 4 i 9) i el Port de la Bonaigua (C-28, entre els punts quilomètric 37,12 i 51,87).

Davant d’aquesta previsió, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació recorda que:

-  cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació.

-  si heu d’agafar el cotxe i desplaçar-vos per qualsevol de les comarques que es poden veure afectades per la neu, cal que feu seguiment de l’estat de la xarxa viària a través de:

    - telèfon d’informació ciutadana, 012

    - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

    - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net   

    - el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques,

- trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència,

Cerdanyola del Vallès, 20 de març de 2007

13.00 hores