En el marc de la II Setmana dels Bombers, que enguany es celebra a Mataró, tindrà lloc demà dimecres dia 7 de març una Jornada Tècnica dedicada a les “Intervencions en túnels”. L’acte, que està dirigit a bombers i membres d’altres cossos de seguretat, es farà al casal Nova Aliança (carrer Bonaire número 25, a Mataró).

En aquesta jornada participaran Julián Rodríguez, responsable del servei de Bombers de l’Ajuntament de València, i Remo Juglair, membre del cos de Bombers d’Aosta (Itàlia), els quals aportaran les seves respectives experiències del treball que es va fer en els accidents de metro de València i a l’interior del túnel del Montblanc, respectivament.

També hi intervindran Ricard Blasco, professor de la Universitat de Barcelona, que llegirà una ponència sobre “Els aspectes psicològics de la conducció en túnels"; María Vara, arquitecta i tècnica superior de Protecció Civil a l’Escola Nacional de Protecció Civil, que parlarà d’”El factor humà dels comportaments en túnels”; i Fernando Talayero, membre del departament de Psicologia del Centre d’Estudis Universitaris de Talavera de la Reina, que tractarà del ‘Comportament humà en incendis d’habitatge”.

Per altra banda, Jordi Guarque i Robert Gómez, membres del cos de Bombers de la Generalitat, presentaran un treball sobre emergències en túnels. La cita finalitzarà a la tarda amb una taula rodona amb tots els participants.

Cerdanyola del Vallès, 6 de març de 2007                 

13.30 hores