L’incendi forestal que afecta l’Alt Empordà des de primera hora d’aquesta tarda continua actiu. Els Bombers de la Generalitat es troben al lloc treballant amb una trentena de dotacions terrestres i 13 mitjans aeris (tres avions de vigilància i atac, quatre amfibis, cinc helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament). A més, s’espera l’arribada de dos hidroavions procedents de les bases aèries de Saragossa.

Com a mesura preventiva efectius dels mossos d’esquadra han fet una inspecció per la zona per comprovar si hi havia cases o masies aïllades i pel moment no s’han realitzat desallotjaments. No obstant, s’està informant als veïns del  nucli de Cistella per tal que estiguin alertats en cas que faci falta el seu desallotjament.

El foc ha començat al costat oest de la carretera local GIP-5102, a l’alçada de can Matamiquela, i ajudat pel fort vent de tramuntana que bufa a la zona, es desplaça direcció sud-est. A més, ha generat focus secundaris que estan complicant les tasques d’extinció.

Segons el Servei Català de Trànsit, es manté tallada la carretera local GIV-5102. i s’ha tallat també la circulació de la carretera GIP-5101 que van de Cistella a Terrades.

16.00 hores