Avui dimecres, als volts de les 18.00 hores, han marxat des de l’aeroport del Prat el gruix de l’expedició del Cos de Bombers de la Generalitat que participen aquest any en els Jocs Mundials de Policies i Bombers. En la cita d’enguany, que tindrà lloc a Adelaida (Austràlia) entre els dies 16 i el 25 de març, participaran un total de 25 Bombers, dels quals 13 han marxat avui, i la resta ho han fet en dies anteriors.

Els 25 Bombers que componen l’expedició que participarà enguany als Jocs Mundials de Policies i Bombers són dels parcs de: Prats de Lluçanès i Vic (Regió d’Emergències Centre); Amer i Figueres (Regió de Girona); Lleida (Regió d’Emergències de Lleida); Cerdanyola del Vallès, Granollers i Sabadell (Regió d’Emergències Metropolitana Nord); el Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat (Regió Metropolitana Sud); i Tarragona, el Vendrell, Ulldecona i l’Hospitalet de l’Infant (Regió de Tarragona i Terres de l’Ebre).

Les modalitats en què participaran els 25 bombers són diverses: ciclisme, soccer indoor (futbet), stair race (cursa vertical de pujada d’escales específica per a bombers) cross (cursa camp a través), bàdminton, TCA (multiprova de sis modalitats: resistència, velocitat, peses, llançament, tanques i natació), dards, cursa d’orientació, 200 i 400 metres llisos, press bank (prova específica de pes), descens amb bicicleta, etc.

Aquests jocs mundials, que tenen un caràcter bianual, no són tan sols una cita esportiva a nivell mundial, sinó que també són un punt de trobada entre bombers i efectius dels diferents cossos de seguretat per compartir experiències, intercanviar coneixements i fomentar l’esperit esportiu.

En la passada edició dels Jocs Mundials de Policies i Bombers que va tenir lloc al Quebec (Canadà) l’estiu del 2005, els Bombers de la Generalitat van aconseguir un total de 6 medalles, 3 de plata i 3 de bronze.

Cerdanyola del Vallès, 14 de març de 2007

18.20 hores