La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha activat a les 15’15 hores la fase d’EMERGENCIA 1 del pla d’incendis forestals a Catalunya (INFOCAT). Recordem que aquest pla està actiu a conseqüència dels incendis que afecten els municipis de la Palma de Cervelló (Baix Llobregat) i Pont de Vilomara i Rocafort (Bages).

Pel que fa a l’incendi de Pont de Vilomara i Rocafort, a hores d’ara hi treballen 38 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris (7 helicòpters bombaders, 1 de  comandament, 4 avions de vigilància i atac, un de les quals ha estat cedit per la Comunitat Valenciana, i un hidroavió de la Dirección General de la Conservación de la Naturaleza). Segons les darreres dades rebudes al Centre d’Emergències, s’ha confinat tot el nucli de Rocafort i a conseqüència de focus secundaris actius s’ha evacuat el càmping la Tatgera. Segons Agents Rurals una primera valoració de l’extensió cremada és de 250 hectàrees.

L’incendi de la Palma de Cervelló, declarat des de les 11’50 hore,s afecta una zona boscosa situada entre el nucli urbà i la urbanització “Can Paulet”. Un total de 28 vehicles terrestres de Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d’extinció, juntament amb 3 mitjans aeris (2 bombarders i 1 avió de vigilància i atac).

Cerdanyola del Vallès, 19 de juny de 2005 

17’12 hores