La Direcció d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat manté, hores d’ara, dues dotacions terrestres inspeccionant el perímetre de la zona ensinistrada, per tal d’evitar possibles revifades del punts calents. Les mateixes fonts mantenen la previsió que aquest  vespre, es podria donar per extingit l’incendi iniciat el passat  dia 8, a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.

Acompanyant a aquests 2 mitjans d’aigua, es troben 1 vehicle de comandament, 1 helicòpter i 2 de personal i eines manuals, per tal d’evitar possibles revifades de nuclis calents i focus secundaris.

Al llarg de la nit, Bombers han anat desactivant vehicles progressivament , ja que l’aigua de la pluja caiguda, ha estat prou significativa per reduir l’índex de sequera. Els 20 litres per metre quadrat han permès que el subsòl quedés prou humit, la qual cosa ha contribuït a evitar el risc de possibles activacions de focus candents.

Bombers de la Generalitat estan rebent continus avisos de columnes de fum, pròpies de zones on s’acaben d’extingir incendis i on encara cremen les bases dels troncs. El mateix cos comunica que aquests avisos són atesos amb la finalitat de remullar els socs candents dins de la zona cremada, els quals  no comporten cap risc, ja que no presenten cap tipus de potencial de perill d’incendi.  

Cerdanyola del Vallès, 10 de juliol de 2005

14’30 hores