La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els quatre tripulants morts en l’accident de l’helicòpter que ha tingut lloc aquest migdia al municipi de Torre de Cabdella (Pallars Jussà) estan sent traslladats a l’Institut de Medicina Forense de Lleida.

L’helicòpter (model Alouette-3), que pertanyia a l’empresa Helicasa i que estava revisant les línies elèctriques per la companyia Red Eléctrica de España SA, ha caigut, per causes que es desconeixen, a uns 500 metres de la carretera L-503 quilòmetre 4, en una zona de forta pendent. Posteriorment, l’aparell s’ha incendiat. El foc, que ha estat sufocat per les quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, ha cremat totalment l’aparell i també els 4 tripulants que hi anaven. A més, també han cremat 15 m2 de matolls i pins.

Segons han pogut confirmar fonts dels Mossos d’Esquadra, el pilot era de nacionalitat francesa i treballava per l’empresa Helicasa. Pel que fa als altres 3 tripulants, hores d’ara, resten a l’espera de la seva identificació, que es portarà a terme un cop realitzades les diligències forenses.

A més de les 4 dotacions terrestres, al lloc també hi ha treballat un helicòpter del departament d’Interior i efectius del cos dels Mossos d’Esquadra.

20.15 hores