La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi de Capmany, a l’Alt Empordà, que es troben dificultades pel fort vent de tramuntana que bufa a la zona.

En aquests moments, una seixantena de terrestres i 18 mitjans aeris treballen a la zona de l’incendi. Està prevista també la incorporació de 4 hidroavions Pelicans cedits pel govern francès.

 La primera previsió del cos d’Agents Rurals ha indicat que el foc podria haver cremat ja entre 150 i 200 hectàrees.

Quant a les incidències viàries, la N-II continua tallada en els dos sentits entre la Jonquera i Figueres; així com també l’autopista AP-7 entre la Jonquera i Figueres sud; i la carretera GI-602 entre Capmany i la cruïlla de la N-II. Ja que la frontera de La  Jonquera es troba tallada i no es permet la circulació transfronterera, es recomana la circulació entre França i Catalunya per la N-260 a Portbou.

Des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil es demana a la població evitar tots aquells desplaçament per la comarca de l’Alt Empordà que no siguin imprescindibles.

Els primers desallotjaments efectuats pel cos de Mossos d’Esquadra han estat la casa de colònies l’Estany, el càmping Les Pedres, i els masos de l’entorn de Biure, Capmany, Pont de Molins i Vilarnadal. En total unes 116 persones, a les quals se’ls ha habilitat un espai a la població de Sant Climent Sescebes. 

Per altra banda, s’està procedint a evacuar preventivament la població de Pont de Molins, juntament amb les urbanitzacions Riguell, Sant Miquel i Ricardell, que pertanyen a aquest municipi; la població de Biure; la població de Llers i Vilarnadal, i els càmpings Escaules i Vinca. L’ajuntament de Figueres ha habilitat el pavelló per a totes aquestes persones.

Cal recordar que segueix activada la fase d’Emergència 1 del Pla Infocat.

18.34 hores