La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat continuen treballant per tal de donar per controlat l’incendi que, des d’ahir al migdia afecta la comarca del Bages.

Hores d’ara un total de 73 dotacions terrestres treballen en les tasques d’extinció de l’incendi, recolzades, de moment, per 8 mitjans aeris (6 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac).

Segons informacions facilitades pel cos de Mossos d’Esquadra, les 10 persones que havien estat desallotjades preventivament de 6 masos propers a la zona de l’incendi, i que havien passat la nit en cases de familiars, podran anar tornant als seus domicilis.

D’altra banda, continua tallada, a causa de l’incendi,  la carretera BV-1221 entre Navarcles i Talamanca.

El cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge ha informat que, segons les últimes estimacions, el foc ha afectat 862 hectàrees distribuïdes, per termes municipals, de la següent manera: Talamanca 740 Ha, Navarcles 49, Calders 72, Pont de Vilomara i Rocafort 1 i Mura 0’1 Ha.

Recordar que el Centre d’Emergències de Catalunya manté activada la fase d’emergència 1 del pla per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 20 de juny de 2005

08’50 hores