La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 01’00 hores s’ha desactivat la fase d’Emergència 1 del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT), que s’havia activat a les 18’00 hores per l’incendi que afecta la comarca del Baix Llobregat.

Segons les darreres informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals l’extensió cremada ha estat de 34 hectàrees, 24,2 del municipi de Castellví de Rosanes i 9,8 de Martorell.

 Bombers de la Generalitat, amb 35 vehicles terrestres i amb la col·laboració de les cubes de les 10 ADF de la zona, han estat treballant tota la nit per tal de remullar els punts calents del perímetre del foc i, així, poder-lo donar per controlat. A hores d’ara, l’incendi està estabilitzat. Amb les primeres llums del dia s’han activat 8 mitjans aeris per donar suport a les tasques d’extinció.

Les 470 persones que, segons les dades de la Guàrdia Civil, van ser desallotjades del municipi de Castellví de Rosanes han anat tornant al llarg de la nit als seus respectius habitatges.

Cerdanyola del Vallès, 22 de juliol de 2005

07’00 hores