El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, i la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Carme San Miguel, presentaran, el proper dilluns 7 de maig, les Jornades d'informació sobre el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, Plaseqcat, a Barcelona.

L'acte, que està adreçat a alcaldes i responsables de Protecció Civil dels municipis que formen part del Plaseqcat, té l'objectiu d'informar sobre el contingut del pla, el sistema d'avisos que preveu per a la població, les accions d'implantació que s'estan portant a terme i les que hi ha programades.

En aquesta sessió informativa, s'han convocat representants d'un total de 117 municipis, dels quals 93 pertanyen a la demarcació de Barcelona, 14 a la de Girona i 10 a la demarcació de Lleida. Cal recordar que el passat 25 d'abril ja es van fer aquestes jornades per als municipis del camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

El Plaseqcat va ser aprovat el mes de febrer d'enguany i pretén donar resposta a la globalitat de situacions d'emergència per risc químic a Catalunya.

La presentació de la jornada anirà a càrrec del director general de Protecció Civil, que també serà qui tancarà l'acte amb les conclusions finals, i de la delegada territorial. La sessió informativa també comptarà amb representants de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

A la tarda, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc, a càrrec del director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, la conferència "Les associacions de voluntaris de protecció civil a Catalunya". L'acte, que està organitzat per l'Ajuntament de Reus, es farà a la sala principal de REDESSA (carrer del Camí de Valls, 81-87, a Reus).

Un cop finalitzada la conferència, tindrà lloc el nomenament i el lliurament dels títols dels nous membres de l'Associació de Voluntaris i Protecció Civil de Reus.