En el marc de la celebració dels 150 anys dels Bombers de Mataró, demà dijous, a partir de les 09.30 hores, tindrà lloc, al teatre Monumental de Mataró (carrer de la Riera número169), una Jornada sobre els plans d'autoprotecció a més d'un simulacre d'evacuació de l'edifici del teatre.

Amb aquesta jornada, que va adreçada a tots els cossos d'emergència, a tècnics de riscos laborals, a responsables dels plans d'autoprotecció d'edificis, enginyers i arquitectes, i estudiants en matèries de seguretat, entre d'altres, es pretén fer un repàs dels plans d'autoprotecció en edificis i posar-ho a la pràctica en un simulacre, on totes les persones assistents puguin veure quina ha de ser l'actuació des de diferents punts de vista.

L'obertura de la jornada anirà a càrrec de Ramon Bassas, conseller delegat de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Mataró, i de Josep Ramon Mora, director general de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. Les diferents sessions del matí també aniran a càrrec de representants del parc de Bombers de Mataró, de la Policia Local de Mataró, del Grup La Pau, de la Creu Roja de Mataró i del Patronat Municipal de l'ajuntament de la ciutat.

A les 12.00 hores s'iniciarà el simulacre d'evacuació a les instalolacions del teatre que finalitzarà amb una taula rodona.

La directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, tancarà, a partir de les 13.15 hores, la jornada.