Durant tota aquesta setmana, des del dia 19 i fins el proper divendres 23 de març, un grup de 12 comandaments de cossos de bombers anglesos, 10 dels quals pertanyen al Northumberland Fire Rescue Service (NFRS) fan una estada a Catalunya per tal de rebre formació sobre incendis forestals.

Les jornades estan organitzades per la unitat del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals (GRAF), del cos dels Bombers de la Generalitat, que els dóna formació bàsica a aquest grup de bombers anglesos sobre tot allò relacionat amb els incendis forestals.

Aquestes jornades de formació, que tenen lloc a la població de Tivissa (Ribera d’Ebre) s’estructuren en diferents sessions relacionades amb els incendis forestals. Hi ha sessions teòriques sobre topografia, meteorologia, sistema de prediccions de comportament dels incendis, grans incendis forestals, seguretat i maniobres en un incendi, protocols de seguretat i ús del foc en les tasques d’extinció, entre d’altres. A més, també visiten les instal•lacions del Centre d’Emergències a Tarragona i del parc de Bombers de Reus, per tal de veure quin tipus de material s’utilitza en les emergències, i a més, han fet una visita en incendis forestals de la zona sobre els quals han fet exercicis pràctics.

La setmana vinent, un total de 4 efectius del GRAF del Cos de Bombers de la Generalitat, es desplaçaran a Northumberland, Anglaterra, per tal de posar en pràctica els coneixements adquirits en les jornades a Catalunya d’aquesta setmana. 

Aquests intercanvis, s’emmarquen dins del projecte Fire Paradox, un projecte europeu de recerca i aplicació sobre l’ús del foc en incendis forestals en el què hi participen diversos països europeus.

Aquells mitjans interessats en assistir a alguna de les sessions, s’hauran de posar en contacte amb l’Oficina de Premsa d’Emergències a través del telèfon 93 586 77 20 o el mail premsa.bombers@gencat.net

Cerdanyola del Vallès, 22 de març de 2007