Els Bombers de la Generalitat treballen per estabilitzar un incendi de vegetació situat a la població de Polig, del terme municipal de Baronia de Rialb (la Noguera), del qual s’ha rebut l’avís a les 13.34 hores. El foc, que ha començat en una recol·lectora situada en zona agrícola, s’ha propagat fins a zona forestal (roureda).

L’incendi, afavorit per l’orografia del terreny i els vents locals, ha progressat en sentit descendent cap al pantà de Rialb. El front del foc no és de grans dimensions, però està generant una gran quantitat de focus secundaris que estan dificultant les tasques dels equips d’extinció. En aquests focus secundaris és on els Bombers treballen de forma més intensa conjuntament amb les ADF’s de la zona i maquinària agrícola per llaurar els camps.

Al lloc hi treballen una vintena de mitjans terrestres i 10 mitjans aeris (6 helicòpters bombarders i 4 avions amfibis).

Segons les primeres estimacions dels cos d’Agents Rurals el perímetre de l’incendi és de 16 hectàrees de vegetació entre agrícola i forestal.

16.00 hores