La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han treballat aquest matí en un foc que ha afectat una granja de pollastres a la Masó (Alt Camp).

Bombers han estat alertats del sinistre a les 08’49 hores d’aquest matí. El foc afectava la nau de les Granges del Nicasi, a l’alçada del quilòmetre 0,6 de la carretera T-751 (que uneix Vallmoll i la Masó). La nau consta de dues plantes, cadascuna de les quals té una superfície de 100 x 10 metres. Quatre dotacions dels Bombers s’han desplaçat cap el lloc dels fets.

El foc ha començat al subsòl de la planta baixa de la nau, a on hi ha el dipòsit d’excrements de les aus. Les flames han cremat la matèria orgànica i han arribat a destruir la tarima que separa aquest habitacle soterrat de la resta de la planta baixa, que estava totalment buida. L’alçada de les flames ha fet que hagin baixat uns 40 metres quadrats del sostre d’aquesta planta. El forat ha fet que el fum de l’incendi hagi accedit a la segona (i darrera) planta de la nau, a on hi havia 40.000 pollastres. Aproximadament el 90% de l’aviram ha mort per asfíxia.

Cerdanyola del Vallès, 12 de febrer de 2005

12’35 hores