Els dies 10 i 11 de març tindrà lloc, en el marc de la II Setmana dels Bombers, el III Concurs d’Excarceració dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Les proves es faran dissabte i diumenge, al Parc Central de Mataró.

L’excarceració és una tècnica que utilitzen els bombers per rescatar persones que han quedat atrapades a l’interior d’un vehicle a causa d’un accident de trànsit. Aquesta competició pretén dinamitzar professionalment l’actuació dels equips d’intervenció en els accidents de trànsit i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies d’excarceració, sense oblidar el vessant lúdic i social d’aquest esdeveniment.

Cada equip estarà format per cinc persones, un comandament i quatre bombers. Enguany participaran un total de 16 equips de diferents parcs de Bombers de tot Catalunya.

Dissabte, a partir de les 09.00 hores, competiran els 16 equips en una maniobra ràpida de 10 minuts. Els 8 equips millor classificats accediran a la final que tindrà lloc diumenge a partir de les 10.00 hores. A la fase final, els equips faran una maniobra de 20 minuts. El resultat de les classificatòries de dissabte més la puntuació a la final de diumenge determinarà el guanyador d’aquesta tercera edició del Concurs d’Excarceració dels Bombers de la Generalitat. L’equip guanyador representarà els Bombers de la Generalitat en el Campionat d’Espanya que se celebrarà a Elx (Alacant) entre el 9 i l’11 de maig.

Cerdanyola del Vallès, 9 de març de 2007            

11.23 hores