El proper dijous, 2 de març, començarà a Igualada la I Setmana dels Bombers. Aquesta cita, oberta als professionals de les emergències (bombers, policies i sanitaris), combinarà activitats esportives, lúdiques i de formació. En total, s’hi han programat 6 sessions, que tindran lloc fins el 9 de març.

El programa dels 4 primers dies de la Setmana dels Bombers consta de diferents campionats esportius: futbol sala, voleibol indoor (que tindran lloc al Complex Esportiu les Comes, d’Igualada), una cursa de BTT (de 45,5 quilòmetres) i un cross (de 13,8 quilòmetres). Aquestes 2 darreres proves transcorreran sobre un recorregut traçat al voltant de la capital de l’Anoia.

El dia 8 de març, coincidint amb la festivitat de Sant Joan de Déu, patró dels Bombers, tindrà lloc a l’auditori del Museu de la Pell una jornada tècnica que tractarà sobre la ‘Seguretat dels Bombers en les emergències’.  Les sessions, al matí i a la tarda, inclouen diferents ponències a càrrec de Bombers, Mossos d’Esquadra i professionals de la sanitat i la psicologia. Entre d’altres temes, es pretén debatre sobre la seguretat dels professionals de les emergències en diferents sinistres, com ara els ensorraments d’edificis i els focs forestals.

En la darrera jornada, que tindrà lloc a l’Ateneu Igualadí el dia 9, es farà l’acte de lliurament dels trofeus de les competicions esportives així com de les medalles commemoratives als Bombers de la Generalitat que porten 20, 25 i 35 anys de servei. A més, s’inaugurarà l’exposició dels 40 treballs presentats a un concurs de fotografia que tractarà sobre el món de les emergències, alhora que es farà públic el veredicte del jurat. La jornada comptarà amb la presència de la consellera d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, i de l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, entre d’altres autoritats.