La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 17’38 hores d’avui, s’ha desactivat l’estat d’alerta del Pla Especial d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), que s’havia activat arran de l’accident d’un camió en un camí veïnal d’una partida de Montagut, prop de Lleida.

Recordem que, el comboi accidentat, un camió de més de 10 tones, i pertanyent a la firma Expresoil/Distribuidora de gasóleo, S.A. anava carregat, en el moment de bolcar, amb 10.000 litres de gasoli. Cal remarcar que la cisterna no ha sofert cap fuita. 

Cap a les 17’00 hores s’ha donat per finalitzat el transvasament de la càrrega, que ha anat a parar a un altre camió cisterna de la mateixa empresa. Un cop feta aquesta maniobra s’ha procedit a redreçar el vehicle accidentat i aquest ha pogut continuar la ruta pels seus propis mitjans. 

Bombers de la Generalitat ha desplaçat fins al lloc de l’accident un total de 5 dotacions (3 de Lleida i 2 de Balaguer) que, hores d’ara, ja han tornat als respectius parcs.

Cal destacar que el conductor del vehicle ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat, en un primer moment, a l’hospital Arnau de Vilanova. 

18’00 hores