Bombers

Fase d'emergència 1 de l'Infocat per l'incendi de Cardona (Bages)

query_builder   8 juliol 2005 16:08

event_note Nota de premsa

Fase d'emergència 1 de l'Infocat per l'incendi de Cardona (Bages)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 15’55 hores s’ha activat la fase d’Emergència 1 del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) a causa de l’incendi forestal que afecta al municipi de Cardona (Bages).

L’incendi forestal, del qual s’ha rebut l’avís a les 14’44 hores, en aquests moments continua actiu i afecta a banda i banda de la carretera C-55, a l’alçada dels quilòmetres 57 i 58. El flanc dret, acompanyat de vent de component sud, avança cap a la zona de Valldeperes, zona ja afectada per un altre incendi forestal al 1994. Mentre que el flanc esquerre avança direcció al polígon de la Coromina de forma més lenta.

Bombers de la Generalitat treballen al lloc de l’incendi amb 42 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris (6 helicòpters bombarders, 3 avions de vigilància i atac i 1 un helicòpter de comandament). A més, s’espera que en breu s’incorporin 2 hidroavions de la base aeris de Saragossa.

Segons una primera aproximació, sembla que l’incendi afectaria a una superfície de 70 hectàrees de vegetació.

Recordem que, segons el Servei Català de Trànsit, continua tallada la carretera C-55 entre els quilòmetres 50 i 61 a causa d’aquest incendi.

Cerdanyola del Vallès, 8 de juliol de 2005

16’08 hores

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia