La Direcció General de Protecció Civil informa que el proper dimecres, 18 d’abril a partir de les 11.00 hores del matí, es farà un exercici d’activació de 16 sirenes d’11 municipis de Catalunya.

L’exercici està organitzat per la Direcció General de Protecció Civil amb col•laboració amb la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, així com també dels municipis que activaran les sirenes.

A les 11.00 hores del matí, s’iniciarà aquesta prova de so de la xarxa d’alarmes adscrita al Plaseqcat, Pla del Sector Químic de Catalunya, per tal de comprovar el bon funcionament i el nivell auditiu de les sirenes, així com la informació i la formació a la població.

Els municipis en què es faran sonar les sirenes són Olesa de Montserrat, Abrera, el nucli de la Batllòria de Sant Celoni i Gualba, a la demarcació de Barcelona, i als municipis de Constantí, Perafort, La Pobla de Mafumet, El Morell, Vilallonga del Camp, Els Garidells i Els Pallaresos, a la demarcació de Tarragona.

A les 11.00 hores, es farà sonar l’alerta als municipis d’Olesa de Montserrat i Abrera, i a les 11.10 hores sonarà la fi d’aquesta alerta (es pot fer el seguiment de la prova de so a la sirena ubicada al costat de la policia local a Olesa de Montserrat).

A les 11.20 hores, sonarà l’alerta als municipis de Gualba i Sant Celoni (la Batllòria) que finalitzarà a les 11.30 hores (es pot fer el seguiment de l’exercici a la sirena situada a prop de la Batllòria, al barri de Sant Celoni)

A les 11.40 hores, es donarà inici al so d’alerta als municipis de la demarcació de Tarragona, concretament al polígon Nord: Constantí, Perafort, La Pobla de Mafumet, El Morell, Vilallonga del Camp, Els Garidells i Els Pallaresos. A les 11.50 hores, es farà sonar la fi de l’alerta (es pot fer seguiment de l’exercici a la sirena ubicada a l’Institut d’Estudis Secundaris, de Constantí al carrer 11 de setembre).

Cal destacar que es tracta d’un exercici i que per tant, la població no haurà d’adoptar mesures d’autoprotecció. A Olesa de Montserrat, és la primera vegada que es fa la prova d’activació de les sirenes. És per això que s’ha fet una campanya informativa, entre els mesos de març i abril, adreçada a diferents sectors de la població. A la resta de municipis, en el seu moment, ja es van fer aquestes sessions informatives.

Un cop finalitzat l’exercici, està previst que a les 12.00 hores es faci una reunió de valoració de la prova de so de la xarxa d’alarmes adscrita al Plaseqcat.

A les 12.30 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament de Constantí (entrada pel carrer del Castell) el secretari General del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, l’alcalde de Constantí, Josep Bergadà, el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, i el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, faran una roda de premsa de valoració de l’exercici.

Cerdanyola del Vallès, 16 d’abril de 2007

17.00 hores