La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 18.19 hores, l’incendi forestal de Sitges, l’avís del qual s’ha rebut a les 16.38 hores.

L’incendi s’havia iniciat en una zona muntanyosa prop de la Urbanització Garraf II, i ha avançat carena amunt allunyant-se de la població i en direcció una zona de difícil accés per als vehicles terrestres, a la zona del Morro Curt. 

El cap de l’incendi s’ha pogut estabilitzar ràpidament, mentre que els dos flancs han presentat més dificultat. Degut a aquest incendi no s’ha hagut de desallotjar cap persona ni hi ha hagut cap incidència viària, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

A hores d’ara continuen treballant en aquest incendi un total de 17 mitjans terrestres i 8 aeris. Segons les primeres informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat unes 5 hectàrees de massa forestal.

Controlat l’incendi de Castelltallat (el Bages), Llinars del Vallès (el Vallès Oriental) i  Quart (Gironès)

Els Bombers han pogut controlar, a les 17.32 hores, l’incendi en un camp de rostolls a Castelltallat, al terme municipal de Sant Mateu de Bages.

L’avís d’aquest incendi s’havia rebut a les 14.25 hores, en una zona propera al bosc de Torramina, a Cal Genís.

Segons el cos d’Agents Rurals, en aquest incendi han cremat 4 hectàrees de massa agrícola i també forestal. Hi han treballat un total de 18 mitjans terrestres i 4 aeris.

Per altra banda, els Bombers han pogut controlar, a les 16.29 hores, l’incendi que ha afectat un camp de sembrats i massa forestal prop del Km 13 de la C-251, a Llinars del Vallès (el Vallès Oriental).

Segons el cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat unes 15 hectàrees de massa forestal i terrenys agrícoles. En l’incendi, que s’havia iniciat a les 14.10 hores, hi han treballat un total de 17 mitjans terrestres i 8 aeris.

L’incendi de Quart, que s’havia iniciat a les 16.42 hores prop de la C-65, s’ha pogut controlar a les 17.35 hores. Segons les primeres informacions, haurien pogut cremar unes 3,5 hectàrees de camps agrícoles i també massa forestal.

Com a conseqüència d’aquest incendi s’ha hagut de tallar la carretera C-65, al km 27, durant uns 25 minuts. A hores d’ara el trànsit ja s’ha restablert, segons ha informat el Servei català de Trànsit.

Hi han treballat un total de 13 mitjans terrestres i 3 mitjans aeris.

18.50 hores