Al voltant de les 10’00 hores, Bombers de la Generalitat han pogut donar per estabilitzats els 2 incendis forestals que afecten, des d’ahir a la tarda, a les comarques de Ribera d’Ebre i Terra Alta. I, al llarg d’avui, continuaran treballant per poder-lo donar totalment per controlat (una setantena de vehicles terrestres i 22 mitjans aeris).

Segons les últimes informacions rebudes per part d’Agents Rurals, el total d’hectàrees cremades en aquests dos incendis és de 809 de pi blanc i matoll, de les quals 305 pertanyen al PEIN de Riba-roja d’Ebre. Les hectàrees desglossades en cada incendi són les següents:

§ Incendi de Pobla de Massaluca: 106 hectàrees (totes elles del PEIN).

D’aquestes, 100 pertanyen al municipi de Riba-roja d’Ebre i 6 a Pobla de Massaluca.

§ Incendi de Riba-roja d’Ebre: 703 hectàrees (199 pertanyen al PEIN).

D’aquestes, 693 corresponen al municipi de Riba-roja d’Ebre i 10 al municipi de la Fatarella.

Segons el Servei Català de Trànsit, únicament resta tallada la circulació del trànsit de la carretera T-7411 entre els quilòmetres 0 i 20 en ambdós sentits.

D’altra banda, la línia elèctrica Riba-roja d’Ebre - Ascó que restava fora de servei arran d’aquests incendis forestals, ja s’ha pogut restablir. Cal destacar, però, que cap dels abonats s’ha vist afectat en el subministrament elèctric.

Cerdanyola del Vallès, 23 d’agost de 2005

10’05 hores