Bombers

Estabilitzat l'incendi forestal del Bages, Berguedà i Solsonès

El pla Infocat passa a fase d'Alerta

query_builder   9 juliol 2005 07:05

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal del Bages, Berguedà i Solsonès

El pla Infocat passa a fase d'Alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 7’00 hores el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) ha passat a la fase d’Alerta, ja que Bombers de la Generalitat, a les 6’30 hores ha pogut donar per estabilitzat l’incendi forestal que afecta des d’ahir a la tarda a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.

A l‘espera de tenir un recompte més acurat, segons el Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat unes 1.580 hectàrees de vegetació dels municipis de Cardona, Navàs, Viver i Serrateix, Montmajor i Pinós.

Durant tota la nit efectius terrestres dels Bombers han estat treballant a la zona amb un total de 104 vehicles terrestres, dels quals 53 són vehicles lleugers de comandament. Les tasques realitzades, tant amb eines manuals com amb mànegues, s’han centrat en acabar d’estabilitzar els focus secundaris que havia generat l’incendi, així com també en aconseguir tancar el flanc esquerre que es trobava obert. 

A hores d’ara, ja s’estan començant a incorporar els primers mitjans aeris: 4 avions de vigilància i atac, i 2 helicòpters bombarders.

Segons el Servei Català de Trànsit, la carreteres B-423 continua tallada en ambdós sentits de la marxa a l’alçada de Navàs.

Cerdanyola del Vallès, 9 de juliol de 2005

7’05 hores

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia