Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 17.28 hores,  l’incendi forestal de Cabrils, l’avís del qual s’havia rebut a les 13.48 hores en una zona boscosa prop de la urbanització Sant Crist. Així doncs, els veïns desallotjats ja poden tornar a casa seva.

Al llarg del migdia han treballat en l’incendi un total de 35 vehicles dels bombers i un helicòpter de comandament que ha estat sobrevolant la zona de l’incendi. En aquests moments treballen per tal de controlar l’incendi un total de 29 vehicles. Finalment no ha estat necessària l’actuació dels dos hidroavions que s’havien sol•licitat a la Dirección General para la Biodiversidad.

Segons fonts del cos de Mossos d’Esquadra, s’han desallotjat de les urbanitzacions de Sant Crist i Montcabrer entre 250 i 300 persones de 50 cases, les quals a hores d’ara ja poden tornar a les seves cases. Per a les persones desallotjades s’havia habilitat el centre cívic ‘La fàbrica’ de Cabrils, tot i que únicament hi han anat una cinquantena de persones.

Les primeres estimacions del cos d’Agents Rurals indiquen que l’incendi ha cremat unes 15 hectàrees, 13 de vegetació forestal i 2 de vegetació no forestal.

Segons les informacions del Servei Català de Trànsit, a causa de l’incendi no hi ha hagut cap afectació viària.

D’altra banda, recordar que la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 10 de març de 2007

17.40 hores