La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 21:00 hores manté activada la fase d’emergència-1 del pla d’emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat)  en base a les últimes informacions arribades des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Segons l’ACA, arran de l’augment  de nivell del riu Manol existeix la possibilitat de desbordament pel marge esquerra a l’alçada del pont de la N-II a Figueres, que podria afectar la zona comercial de Carrefour i Decathlon. D’altre banda, l’ACA adverteix també de l’augment de nivell del riu Muga en dos punts:

- Riu Muga a Vilanova de la Muga: Possible afecció a la zona urbana del marge esquerra del riu.

- Riu Muga a Castelló d’Empúries: Es recomana el tall dels accesos als camins de servitud propers al riu.

Fins les 22’00 hores d’aquesta tarda i des de les 8’00 hores del matí, Bombers de la Generalitat han rebut 136 avisos per problemes amb l’aigua caiguda en les últimes hores, sense que hi hagi cap actuació rellevant.

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit (SCT) informa que a causa de la pluja resten amb afectació viària les carreteres:

- C-252: tallada en els dos sentits entre Vilabertran i Figueres.

- GIP-6021: tallada en els dos sentits entre Peralada i Mollet de Peralada.

- GIV-6024: tallada en els dos sentits entre Cabanes i Figueres.

- GI-613: tallada  en els dos sentits entre Port de la Selva i Cadaqués.

- N-II: tallada en els dos sentits de Figueres a la Jonquera.

Per a més informació podeu consultar la web del SCT: www.gencat.net/transit)

 Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es possible que plogui a l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany.