Bombers

El pla Inuncat passa a fase d'Emergència

query_builder   13 octubre 2005 11:25

event_note Nota de premsa

El pla Inuncat passa a fase d'Emergència

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 11’15 hores ha activat la fase d’emergència 1 del pla d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) d’acord amb les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que apunten que es poden produir acumulacions d’aigua molt importants i davant els problemes que l’episodi de pluges està generant a les comarques de la Selva i el Baix Empordà.

Des de les 08’00 hores fins les 10’00 hores d’aquest matí els Bombers han rebut un total de 58 avisos tots ells relacionats amb la pluja. Cal destacar els 40 (un total de 92 des de les 03’00 hores d’aquesta matinada) que s’han rebut de la demarcació de Girona, sobretot a les comarques de la Selva i el Baix Empordà, zona on s’estan generant més problemes. En aquesta zona, la crescuda, pel desbordament de la riera, de l’aigua a la via pública ha deixat atrapats alguns vehicles sense que es tingui constància que cap persona hagi resultat ferida. D’altra banda els Bombers també estan resolent problemes amb els baixos, soterranis i pàrquings d’alguns edificis així com retirant algun arbre que ha caigut a la carretera.

En aquest sentit cal destacar que a Castell-Platja d’Aro s’ha desbordat el riu Ridaura a la zona de les escoles que ha obligat a suspendre les classes a l’escola Estany. A Sant Antoni de Calonge s’ha desbordat també la riera i a causa de la crescuda de l’aigua, la gent que es trobava a l’interior d’un supermercat a Calonge, ha optat a esperar-se fins que les condicions milloressin.

D’altra banda, a Santa Cristina d’Aro un total de 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat al carrer Cavall Bernat número 17, de la urbanització Golf Costa Brava. Els veïns d’aquest immoble han estat traslladats a un hotel de la població ja que l’aigua els privava d’entrar o sortir del seu domicili.

En aquesta zona el Servei Català de Trànsit informa que, a causa de la pluja estan tallades les següents carreteres: la C-35 a Llagostera, la C-65 també a Llagostera, la C-63 al seu pas per Lloret, la Gi-600 a Blanes, la Gi-662 a Santa Cristina d’Aro i la Gi-681 a Llagostera. És per això que, des de la Direcció General d’Emergències s’aconsella evitar els desplaçaments amb vehicle per aquesta zona.

Cal recordar que, segons el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) fins a les 02’00 hores d’aquesta propera matinada de divendres, les acumulacions poden ser de més de 100 mm en 24 hores. El SMC també apunta que l’episodi de pluja es mantindrà fins dissabte 15 d’octubre amb pluges d’intensitat forta i amb quantitats acumulades molt importants.

Davant d’aquesta situació i de les previsions que apunten que l’episodi de pluges es pot allargar fins dissabte, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol insistir en els següents consells:

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.

- En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.

- Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

11’15 hores

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia