La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que es manté activada la fase d’alerta del pla d’emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) en base a les últimes informacions arribades des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Segons l’ACA, degut a l’augment del cabal sobreeixit al embassament de Portbou es recomana que es tallin tots els accessos a la llera de la riera de Portbou aigua avall de l’embassament. Igualment i degut a les precipitacions enregistrades a la conca del riu Llémena i el riu Brogent, l’ACA recomana que es tallin els guals i punts baixos d’accés a riu als següents municipis:

- Riu Llémena: Sant Aniol De Finestres, Sant Martí de Llémena i Sant Gregori.

- Riu Brogent: Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles i Amer.

Per últim, i també degut a les últimes precipitacions, l’ACA preveu la possibilitat de que l’augment de nivell del riu Fluvià pugui afectar el gual de la carretera de Vilaür a Arenys de l’Empordà (GIV 6226).

Segons l’SMC, durant el dia d’avui i fins a les 08’00 hores de demà dimecres, les precipitacions seran continuades i localment d’intensitat forta, podent-se acumular quantitats superiors als 100 mm en 24 hores.

Fins les 16’00 hores d’aquesta tarda i des de les 8’00 hores del matí, Bombers de la Generalitat han rebut 69 avisos per problemes amb l’aigua caiguda en les últimes hores, sense que hi hagi cap actuació rellevant. Els serveis no estan localitzats en una zona concreta sinó que es reparteixen entre l’Alt i el Baix  Empordà i el Pla de l’Estany.

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit informa de l’afectació viària següent:

- C-66: Tallada en els dos sentits de la marxa entre Serinyà i Besalú. Només es permet el pas de camions i vehicles 4X4.

- GI-613: Tallada en els dos sentits de la marxa entre Port de la Selva i Cadaqués.

- N-II: Tallada en els dos sentits de la marxa a l’alçada de Capmany.

17’00 hores