La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 15.50 hores ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). El pla havia estat activat aquest matí a causa d’un camió accidentat a la carretera C-17, en sentit Barcelona, al punt quilomètric 52, al seu pas per Tona (Osona).

El camió accidentat, un Volvo FH124 amb matrícula de Barcelona que pertany a l’empresa Chemi Transit, S.A, transportava gas natural liquat, però en aquells moments la cisterna anava buida i, per tant, no hi hagut fuita. Tot i això, a l’interior de la cisterna hi havia líquids residuals. El camió ha fet una sortida de via i ha quedat bolcat en un camp, fora de la calçada, per la qual cosa el trànsit a la carretera C-17 no s’ha vist afectat en cap sentit de la marxa. A causa de l’accident, el conductor, José Luís CF, de 38 anys i veí de Corbera de Llobregat, ha resultat ferit de caràcter lleu.

Una grua de gran tonatge ha aixecat la cisterna i, un cop separada de la tractora, n’ha vingut una de nova que ha retirat la cisterna accidentada. Recordar que fins al lloc del sinistre s’han desplaçat un total de 7 dotacions.

16.00 hores