La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han treballat a primera hora d’aquesta tarda en l’ensorrament parcial del fals sostre d’un pis de Manresa que ha obligat a evacuar tot un edifici, encara que cap persona no ha resultat ferida.

Els Bombers han estat alertats a les 14’54 hores del sinistre: l’esfondrament d’un tram de 5 metres quadrats de fals sostre de guix i canyís en l’habitació d’un pis, el tercer primera de Muralla de Sant Francesc, 21. Com a mesura preventiva, s’han evacuat els 8 pisos del bloc, que consta d’uns baixos en què hi ha 1 locutori, i 4 plantes (2 pisos en cadascuna d’elles). En total, 22 persones, segons informa l’Ajuntament de Manresa.

Els Bombers s’hi han desplaçat amb 4 dotacions. També s’han activat 2 ambulàncies i una unitat VAM del 061 amb personal mèdic que, finalment, no han hagut d’actuar ja que ningú no ha resultat ferit. Bombers, juntament amb tècnics de l’Ajuntament de Manresa, no han autoritzat els veïns de retornar a les seves cases donat que les bigues del pis sinistrat estaven en molt mal estat i corren perill de provocar nous esfondraments. El Consistori s’ha fet càrrec d’ubicar provisionalment un total de 9 persones a l’hotel Pere III, ja que les altres 13 han optat per instal·lar-se en llars de familiars o coneguts.

17’03 hores