La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat treballen, des de les 15’53 hores, en un foc de vegetació a Sant Climent Sescebes (l’Alt Empordà). Inicialment, les flames afectaven una superfície de canyes als marges d’una riera, als afores del nucli de Vilartolí, al Pla dels Solers. La tramuntana ha fet avançar de nord a sud el foc, que ara ha saltat la carretera GI-602, afectant conreus de la zona. Mossos d’Esquadra han tallat 3 vies: la GI 602 entre Sant Climent Sescebes i Espolla; la GI-603 entre Rabós i Espolla i la GIP-6021 entre Mollet de Peralada i Espolla.

Els Bombers hi treballen en aquests moments amb 36 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 5 helicòpters bombarders, 2 avions de vigilància i atac i 2 avions amfibis). Hores d’ara, no es disposa de les primeres dades provisionals de la superfície afectada.

El Centre d’Emergències de Catalunya tenia activada des del matí la fase d’alerta del Pla d’Incendis Forestals, Infocat, a la comarca de l’Alt Empordà.

17’40 hores