La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el foc forestal de Pont de Vilomara i Rocafort ha afectat 805 hectàrees, segons dades del Cos d’Agents Rurals 698 a Talamanca, 62 a Calders i 44 a Navarcles). Es tracta bàsicament de matoll i de bosc no consolidat. Bombers treballen a la zona amb 52 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 7 helicòpters bombarders, 3 avions de vigilància i atac, un dels quals ha estat ofert per la Generalitat Valenciana, i 2 hidroavions, que han arribat des de les bases de la Dirección General de Conservación de la Naturaleza a Saragossa i Torrejón de Ardoz).

L’incendi encara continua actiu, especialment a l’est i al sud del nucli urbà de Navarcles i es mantenen les ordres de confinament i les evacuacions que s’havien fet com a mesura preventiva al llarg de la tarda. En total, s’han evacuat 3 masos (un total de 6 persones) i el càmping la Tatgera. I s’ha demanat el confinament de Talamanca i Rocafort. Cap persona no ha resultat ferida com a conseqüència d’aquest incendi. Segons informa el Servei Català del Trànsit, per aquest incendi a hores d’ara tan sols està tallada la BV-1221, en els dos sentits de la marxa, entre els quilòmetres 27 i 29, a Talamanca.

Per una altra banda, el foc forestal de Palma de Cervelló està estabilitzat des de les 18’15 hores. Amb 11 hectàrees cremades, hi treballen 20 dotacions terrestres. Aquí també es mantenen, encara, les evacuacions que s’havien fet com a mesura preventiva en la zona de pic-nic propera a l’incendi i en algunes cases del nord de la urbanització can Paulet, de Cervelló.

A Gavà, l’incendi declarat a la zona de can tries, a la serra de les Ferreres està estabilitzat des de les 18’26 hores. Hi treballen 15 mitjans terrestres i un helicòpter de comandament. Se’n desconeix, per ara, l’extensió afectada.

A Sabadell, el foc forestal que s’ha declarat al bosc de can Déu ja està extingit. Hi ha cremat una hectàrea. En aquest foc hi han treballat 9 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris. A hores d’ara, ja no hi queda cap efectiu.

A Viladamat, continuen treballant 3 dotacions per sufocar el foc de camps que s’havia declarat en cremar-se una màquina collitadora. El foc està estabilitzat i se’n desconeix l’àrea afectada.

Finalment, a Vimbodí, els Bombers de la Generalitat han rebut avís d’un foc de matolls a l’alçada del quilòmetre 2,5 de la carretera T-709. Bombers hi treballen amb 5 dotacions terrestres, 1 helicòpter de comandament i 1 helicòpter bombarder. El foc està controlat des de les 19’23 hores. Se’n desconeix l’extensió afectada.

Cerdanyola del Vallès, 19 de juny de 2005

19’53 hores