La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha activat a les 13’45 hores el pla d’incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) en fase d’alerta, a conseqüència dels incendis que afecten els municipis de la Palma de Cervelló (Baix Llobregat) i Pont de Vilomara i Rocafort (Bages).

L’incendi de la Palma de Cervelló s’ha declarat a les 11’50 hores i afecta una zona boscosa situada entre el nucli urbà i la urbanització “Can Paulet”. Un total de 24 vehicles terrestres de Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d’extinció, juntament amb 6 mitjans aeris (3 helicòpters bombaders, 2 avionetes de vigilància i atac i 1 helicòpter de comandament). Segons les darreres informacions facilitades per la Guàrdia Civil ha estat evacuada la part nord de la urbanització (no disposem del número exacte de persones), juntament amb la gent que hi havia a una zona de picnic situada entre la Palma de Cervelló i Corbera de Llobregat (unes 150 persones).

Pel que fa a l’incendi de la comarca del Bages, declarat a les 12’33 al municipi de Pont de Vilomara i Rocafort, 6 mitjans aeris (4 helicòpters bombaders, 1 de  comandament  i 1 avioneta de vigilància i atac) estan treballant al punt de l’incendi. Un total de 14 mitjans dels Bombers de la Generalitat estan  també participant en les tasques d’extinció des de terra. El foc ha començat a la masia “Can Torres” i s’ha escampat cap a la massa forestal dels voltants. A hores d’ara, el foc està encara actiu. Segons les darreres dades rebudes al Centre d’Emergències, s’ha confinat tot el nucli de Rocafort.

Cerdanyola del Vallès, 19 de juny de 2005 

14’00 hores