Al lloc hi treballen 71 vehicles terrestres dels  Bombers de la Generalitat i 19 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 11 helicòpters bombarders i 6 avions de vigilància i atac). Properament s’hi incorporaran 1 avió de vigilància i atac de Castelló i 1 hidroavió de Pollença.

També hi treballen cubes d’onze ADF de la zona i 15 patrulles de Mossos d’Esquadra.

Segons dades del Cos d’Agents Rurals, la superfície de pi blanc i matoll cremada per l’incendi és de 300 hectàrees.

El foc avança en sentit est i ha fet focus secundaria més enllà de la carretera C-16, que és una de les 3 vies que hi ha tallades com a conseqüència del foc. La C-16 es troba tallada entre els quilòmetres 62 i 70, entre Balsareny i Sallent. La BP-4313 està tallada entre els punts quilomètrics 43 i 57, entre Balsareny i Súria. I la C-1411a, està tallada entre els punts 41 i 48, entre Balsareny i Sallent.

Des de la C-16, Bombers han fet una crema per tal de provocar la verticalització de la columna de l’incendi. Fins a aquell moment, la columna avançava inclinada vers l’est i feia focus secundaris més enllà de la carretera, en un camp de rostolls. Amb la crema, s’ha aconseguit que la columna esdevingui vertical i, amb això, que el material candent que inicia focus secundaris caigui sobre terreny ja cremat i no es converteixi en un perill. El foc, però, encara està actiu i el Centre d’Emergències de Catalunya manté activada la fase d’Emergència 1 del Pla INFOCAT.

Les 195 persones que hi havia confinades a la casa de colònies Don Bosco han estat finalment evacuades a l’Escola Pública Riu d’Or, de Santpedor.

Cerdanyola del Vallès, 18 de juliol de 2005

17’37 hores