La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 00’15 hores d’aquesta passada matinada s’ha desactivat la fase d’alerta del pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). Cal recordar que el pla havia estat activat per l’incendi que afectava la cabina d’un camió, que transportava dicloropropè, a l’autopista AP-7, a l’alçada del punt quilomètric 5’5, direcció sud, al seu pas per la Jonquera (Alt Empordà).

A causa del foc, va cremar totalment la tractora del camió, amb plaques de matrícula de Tarragona, però no va resultar afectada la cisterna, que pertany a l’empresa “Bertschi”. Tot i això, les 7 dotacions dels Bombers de la Generalitat que van treballar en les tasques d’extinció van haver de refrigerar la cisterna amb aigua i posteriorment van comprovar t que l’incident no havia causat cap fuita de la càrrega. Cal destacar que cap personava resultar ferida.

Una nova tractora que provenia d’Hostalets de Llers es va encarregar de recollir la cisterna, mentre que una grua s’encarregava de retirar, de la carretera, la tractora afectada.

Recordar que l’incendi va obligar a tallar, en els dos sentits de la marxa, l’autopista AP-7 i la carretera N-II, a la Jonquera.

09’15 hores