La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 12.06 hores ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera o ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) que havia estat activat per l’accident que havia patit un camió cisterna que transportava mercaderies perilloses quan circulava per la carretera N-340a, al punt quilomètric 1155,5, al seu pas per Tarragona (Tarragonès).

El camió, de la marca MAN i que pertany a la companyia alemanya de transport WTK Winterner, ha fet una sortida de via i ha quedat bolcat al marge de la carretera. Cal destacar que el conductor n’ha sortit il·lès i que, segons ha informat el Servei Català de Trànsit no hi hagut cap tipus de tall viari.

El camió transportava una barreja d’anhídrid asfàltic i anhídrid maleic. Un cop s’ha comprovat que la cisterna, que té una capacitat d’unes 25 tones i que anava plena, no ha patit cap fuita, s’ha fet el transvasament a una de nova. Un cop finalitzada, el camió cisterna ha continuat cap al seu destí, l’empresa BASF.

12.20 hores