Bombers

Desactivada la fase d'Emergència 1 del Pla NEUCAT

El pla es manté activat en la fase d'Alerta

query_builder   1 març 2005 19:30

event_note Nota de premsa

Desactivada la fase d'Emergència 1 del Pla NEUCAT

El pla es manté activat en la fase d'Alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 18’30 hores, i d’acord amb la millora observada de les condicions meteorològiques, ha desactivat la fase d’Emergència 1 del pla NEUCAT. No obstant això, continua l’Alerta a les comarques en què és probable que hi torni a nevar, si bé de forma feble, de cara a demà al matí. Aquestes nevades, que anirien acompanyades de baixes temperatures i glaçades, afectarien a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, i es desplaçarien cap al nord de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a mig matí, les precipitacions en forma de neu podrien arribar a nivell de mar. A partir d’aleshores, la cota de neu pujaria progressivament situant-se al voltant dels 400 metres de cara al migdia i fins als 700 metres al vespre.

Entre avui i fins demà a les 07’00 hores del matí, es manté la prealerta a les comarques en què és possible que hi nevi:

Molt Probable:

Probable:

Possible: Alt Camp, Alt Penedès, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Garraf, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Tarragonès i Terra

Entre les 07’00 hores i les 13’00 hores de demà al matí:

Molt Probable:

Probable: Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Tarragonès i Terra Alta

Possible: Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Baix Llobregat, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell

Des del Centre d’Emergències de Catalunya i el Servei Català de Trànsit es vol remarcar la importància dels següents consells:

Eviteu fer ús del vehicle i de realitzar desplaçaments innecessaris a les zones afectades per la neu o el gel. Així mateix, en tant del possible, utilitzeu el transport col·lectiu. No obstant això, si és indispensable l’ús del vehicle informeu-vos de l’estat de la xarxa viària i de la ruta a seguir a través de:

è Telèfon d’informació del trànsit 012,

è Internet.- http://www.gencat.net/transit

è Telèfon mòbil amb tecnologia wap.-

è Panells informatius de l’SCT i de les concessionàries d’autopistes

è Mitjans de comunicació

En cas de trobar neu i gel a la calçada cal extremar les mesures de seguretat en la conducció. Reduïu la velocitat i eviteu frenar bruscament i, o fins i tot seguiu les marques deixades pels altres vehicles, per tal d’evitar lliscades. També és molt important que augmenteu la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar, i no avanceu a la resta de vehicles.

D’altra banda, per tal de fer front a eventuals situacions meteorològiques adverses és convenient:

· Disposar de cadenes, llanterna, manta de viatge al vehicle i aigua

· Comprovar l’estat dels frens, els pneumàtics i els llums del vehicle

· Portar el dipòsit ple i reposar el líquid anticongelant

A més, davant de la formació de plaques de gel a la via pública no només els conductors sinó també els vianants cal que extremin les precaucions.

En cas d’emergència, recordeu que el telèfon és el 112.

Cerdanyola del Vallès, 1 de març de 2005

19’30 hores

 

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia