Bombers

Controlats els incendis de Terres d'Ebre

Desactivat el Pla Infocat en fase d'ermergència -1

query_builder   23 agost 2005 20:50

event_note Nota de premsa

Controlats els incendis de Terres d'Ebre

Desactivat el Pla Infocat en fase d'ermergència -1

Bombers de la Generalitat han donat per controlats a les 20’44 hores, els incendis que es van declarar ahir amb simultaneïtat als termes municipals de Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) i Pobla de Massaluca (Terra Alta).

Segons les últimes dades facilitades per Agents Rurals s’han cremat 787,8 hectàrees de pi blanc i matoll, de les quals 327,5 pertanyen al PEIN comprès en els termes municipals de Riba-roja d’Ebre i Pobla de Massaluca. Les hectàrees desglossades en cada incendi són les següents:

- Incendi de Pobla de Massaluca: 116,3 hectàrees (totes elles del PEIN).

D’aquestes, 103,9 pertanyen al municipi de Riba-roja d’Ebre i 12,4 a Pobla de Massaluca.

- Incendi de Riba-roja d’Ebre: 671,5 hectàrees (211,2 pertanyen al PEIN).

D’aquestes, 656,7 corresponen al municipi de Riba-roja d’Ebre i 14,8 al municipi de la Fatarella.

Hores d’ara Bombers continuen remullant el perímetre dels incendis per donar-los per controlats a partir de l’ocàs, quan l’acció del vent de ponent -de menys intensitat que el d’ahir-, i la baixada de temperatures, no puguin facilitar revifades imprevistes.

Al llarg de la tarda s’han mobilitzat 50 mitjans terrestres i s’han mantingut activats 7 mitjans aeris, dels quals només han treballat 3. La resta de dotacions aèries han estat en fase de retenció,  ja que no ha hagut cap tipus de flama viva.

A més a més, 230 efectius humans han treballat recollint mànegues d’aigua i remullant a banda i banda de la línia del perímetre.

La trentena de persones que van ser evacuades ahir a la tarda ja han pogut retornar amb tota normalitat als càmpings i xalets respectius.

Segons el Servei Català de Trànsit, la circulació a la carretera T-7411 ja està restablerta.

Tanmateix, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha comunicat a les 21’00 hores que la fase d’emergència 1 del pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT), activada ahir a la tarda a causa dels dos incendis de Terres d’Ebre, s’ha donat per finalitzada, encara que continua activada la fase d’alerta del Pla infocat donada la situació de risc a la zona del Cap de Creus.

Cerdanyola del Vallès, 23 d’agost de 2005

21’05 hores

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia